Bábovka s kávou a skořicí recept


Bábovka s kávou a skořicí recept.

Ingredience pro bábovku s kávou a skořicí zahrnují mouku, cukr, vejce, olej, kysanou smetanu, prášek do pečiva, instantní kávu, skořici a podle chuti můžete přidat i nasekané ořechy nebo čokoládové kousky.

Recept na bábovku s kávou a skořicí začíná tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. V míse smícháte 2 hrnky mouky, 1 hrnek cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 2 lžičky instantní kávy a 1 lžičku mleté skořice. V jiné míse smícháte 3 vejce, 3/4 hrnku oleje a 1 hrnek kysané smetany. Tyto mokré ingredience pak přilijete k suchým a vše důkladně promícháte. Pokud chcete, můžete přidat i nasekané ořechy nebo čokoládové kousky. Těsto vlijete do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečete přibližně 45 minut nebo dokud není bábovka upečená. Vychladlou bábovku můžete posypat moučkovým cukrem nebo politá čokoládovou polevou.

Tipy pro dokonalou bábovku s kávou a skořicí:
1. Pokud máte, použijte kvalitní instantní kávu pro intenzivnější chuť.
2. Bábovku nechte vychladnout před vyklopením z formy, aby se nerozpadla.
3. Pro extra vlhkou bábovku přidejte do těsta trochu více kysané smetany.
4. Pro křupavou kůrku můžete formu před vysypáním moukou vymazat cukrem.
5. Pokud máte rádi intenzivnější chuť skořice, můžete její množství zvýšit.
6. Bábovka je ještě lepší druhý den, kdy se všechny chutě krásně prolnou, takže ji můžete upéct dopředu.