Bábovka s jablky a ořechy recept.
Ingredience
Pro přípravu bábovky s jablky a ořechy budete potřebovat následující ingredience
mouka pšeničná hladká 300 gramů
cukr krupice 200 gramů
máslo 150 gramů
vejce 3 kusy
prášek do pečiva 1 balíček
mléko 50 ml
jablka 3 střední
ořechy vlašské 100 gramů
skořice mletá 1 čajová lžička
Recept
Nejprve si připravte formu na bábovku, kterou vymažte máslem a vysypte moukou. Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. V další míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, poté postupně přidávejte vejce a dále šlehejte. Do směsi s máslem vmíchejte polovinu mouky, přilijte mléko a dobře promíchejte. Přidejte zbytek mouky a opět dobře promíchejte. Jablka oloupejte, nakrájejte na malé kousky a smíchejte s ořechy a skořicí. Jablkovou směs vmíchejte do těsta. Hotové těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 50 minut nebo dokud není bábovka upečená. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout v formě, poté ji vyklopte a nechte úplně vychladnout.
Tipy
Pokud máte rádi vlhčí bábovku, můžete přidat do těsta více jablkek. Místo vlašských ořechů můžete použít také jiné typy ořechů, například pekanové nebo lískové. Bábovku můžete po upečení pocukrovat moučkovým cukrem nebo polit glazurou z bílé čokolády pro sladší variantu.