Bábovka s dvojitou porcí tvarohu recept.
Bábovka s dvojitou porcí tvarohu je skvělá volba pro ty, kteří mají rádi bohatou, vláčnou a jemnou chuť. Díky dvojité porci tvarohu je tento dezert nejen chutný, ale také relativně vláčný a méně kalorický než jeho tradiční verze. Zde je návod, jak si takovou bábovku připravit.
Ingredience:
- 250 g másla
- 200 g cukru krupice
- 4 vejce
- 500 g tvarohu v kostce (měkkého)
- 350 g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 citron (nastrouhaná kůra)
- špetka soli
Recept:
1. Nejprve si předehřejte troubu na 175 °C a vymažte a vysypte formu na bábovku.
2. V míse vyšlehejte máslo s cukrem krupice a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce a dobře promíchejte.
3. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a tvaroh. Zamíchejte, dokud nebude směs hladká.
4. V jiné míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Tuto suchou směs postupně zašlehávejte do tvarohové směsi, dokud není těsto hladké.
5. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 60 minut, než bude bábovka pevná na dotek a špejle vložená do středu vyjde čistá.
6. Nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
- Pro extra vláčnou bábovku přidejte do těsta lžíci kysané smetany.
- Můžete do těsta přidat i rozinky nebo jiné sušené ovoce, které předem obalíte v mouce, aby se nesleply a nespadly na dno formy.
- Aby bábovka získala ještě zajímavější chuť, můžete polovinu těsta ochutit kakao. Rozdělte těsto na dvě části a do jedné z nich zamíchejte 2 lžíce kakaa. Pak střídavě vkládejte obě směsi do formy, čímž vytvoříte zajímavý mramorový efekt.
- Po upečení a vychladnutí můžete bábovku posypat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou glazurou pro dokonalý vzhled a chuť.
- Nezapomeňte na kontrolu teploty v troubě, jelikož každá trouba peče trochu jinak. Může být potřeba upravit dobu pečení.