Bábovka s borůvkami recept


Bábovka s borůvkami recept.

Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 125 g másla (měkkého)
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 250 g čerstvých nebo mražených borůvek
- 100 ml mléka
- Špetka soli

Postup:
1. Příprava formy: Formu na bábovku dobře vymažte máslem a vysypte hladkou moukou. Předehřejte troubu na 180°C.

2. Těsto: V míse smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soli. V jiné míse vyšlehejte měkké máslo s cukrem do pěny, postupně přidávejte vejce a vanilkový cukr, až vznikne hladká směs. Pak střídavě přidávejte suchou směs a mléko, dokud nezískáte hladké těsto.

3. Borůvky: Borůvky promíchejte s lžící mouky (to zabrání jejich klesnutí na dno bábovky). Poté je opatrně vmíchejte do těsta.

4. Pečení: Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut, nebo dokud není bábovka upečená (ověřte špejlí). Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:
- Borůvky: Pokud používáte mražené borůvky, není nutné je předem rozmrazovat. Použití mouky pomáhá borůvkám zůstat rozloženými po celé bábovce, místo aby se usadily na dně.
- Glazura: Pro extra sladký dotek můžete bábovku pokapat citronovou glazurou. Stačí smíchat šťávu z 1 citronu s dostatkem moučkového cukru, aby vznikla hladká glazura, a rozetřít ji po vychladlé bábovce.
- Skladování: Bábovku můžete skladovat v uzavřené nádobě na pokojové teplotě až 3 dny, nebo ji můžete zamrazit bez glazury pro pozdější použití.

Užijte si výsledek!