Bábovka recept.
**Ingredience**
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 1 vanilkový cukr
**Recept**
Začněte předehříváním trouby na 180 stupňů Celsia. V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva. V jiné míse si vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, přidejte vanilkový cukr, mléko a olej a vše dobře promíchejte. Postupně přidávejte směs mouky s práškem do pečiva a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Rozdělte těsto na dvě části. Do jedné části vmíchejte kakao, abyste získali tmavou směs. Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte moukou. Do formy střídavě vkládejte světlé a tmavé těsto, abyste vytvořili mramorový efekt.
Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut. Hotovost bábovky můžete ověřit pomocí špejle – pokud je po vytažení čistá, bábovka je upečená. Nechte ji chvíli vychladnout ve formě, poté vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
**Tipy**
- Pro intenzivnější chuť kakaa můžete do tmavé směsi přidat lžíci rumu nebo instantní kávy rozpuštěné v troše vody.
- Před podáváním můžete bábovku pocukrovat moučkovým cukrem nebo polevou z čokolády.
- Chcete-li, aby byla bábovka více vláčná, můžete do těsta přidat jogurt nebo tvaroh.
- Bábovku můžete ozvláštnit přidáním ořechů, rozinek nebo kousků čokolády do těsta před pečením.