Bábovka Margotka z pekárny recept


Bábovka Margotka z pekárny recept.

Ingredience pro bábovku Margotku z pekárny zahrnují mouku, cukr, vejce, olej, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr a kakao. Můžete přidat i různé přísady jako ořechy nebo rozinky podle chuti.

Recept na přípravu bábovky Margotky v pekárně začíná smícháním suchých ingrediencí, tj. mouky, cukru, prášku do pečiva a vanilkového cukru. Ve druhé misce smíchejte mokré ingredience, což jsou vejce, olej a mléko. Poté mokré ingredience postupně přilévejte do suchých a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud chcete, můžete v tomto bodě přidat kakao pro čokoládovou variantu nebo jiné přísady.

Nalijte těsto do pekárny nastavené na program pro pečení dortů nebo pečení chleba, pokud máte pekárnu s takovýmto specifickým nastavením. Pečení obvykle trvá mezi 1 a 1,5 hodiny v závislosti na modelu pekárny.

Jako tip pro dokonalou bábovku Margotku z pekárny doporučuji nechat těsto před vložením do pekárny odpočinout asi 10 minut. Tím dojde k lepší aktivaci prášku do pečiva a bábovka bude mít lepší vzdušnost. Také se ujistěte, že všechny ingredience jsou pokojové teploty, což pomáhá rovnoměrnějšímu spojení těsta a lepšímu výsledku pečení.