Bábovka Margotka s čokoládou recept.
**Ingredience:**
- 200 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 vejce
- 200 g másla
- 100 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 100 g hořké čokolády
- špetka soli
**Recept:**
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a vymažte formu na bábovku tukem a vysypte moukou.
2. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
3. V jiné míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
4. Postupně do směsi přidávejte vejce, neustále míchejte.
5. Do vzniklé směsi střídavě vmíchávejte mouku s práškem do pečiva a mléko, až do hladka.
6. Rozdělte těsto na dvě části. Do jedné části vmíchejte kakao a nadrobno nasekanou čokoládu.
7. Do formy na bábovku vrstvěte střídavě světlou a tmavou směs.
8. Pečte přibližně 45 minut, nebo dokud není bábovka upečená (zkuste špejlí).
9. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout v formě, poté vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
**Tipy:**
- Pro ještě intenzivnější čokoládovou chuť můžete do tmavé části těsta přidat lžíci instantní kávy rozpuštěné ve trošce vody.
- Aby byla bábovka vláčnější, přidejte do těsta lžíci kysané smetany.
- Pokud máte rádi oříšky, přidejte do těsta hrst nasekaných ořechů pro extra křupavost a chuť.
- Po vychladnutí můžete bábovku politá čokoládovou polevou nebo posypat moučkovým cukrem pro dekorativní efekt.