Bábovka likérovka recept


Bábovka likérovka recept.

Ingredience:

- 250 g másla
- 1 hrnek cukru
- 4 vejce
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1/2 hrnku likéru (podle chuti, například rum, amaretto, baileys)
- 1/4 hrnku kakaa (pro čokoládovou variantu)
- moučkový cukr na posypání

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte změklé máslo s cukrem do hladka.
3. Postupně přidávejte vejce a důkladně je zašlehejte do směsi.
4. Do směsi prosejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidejte likér a dobře promíchejte.
5. Pokud chcete připravit čokoládovou variantu, přidejte kakao a dobře promíchejte.
6. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto rovnoměrně rozprostřete do formy.
7. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Hotovost ověřte špejlí, která by měla z těsta vyjít suchá.
8. Nechte bábovku vychladnout, poté ji vyklopte z formy a posypte moučkovým cukrem.

Tipy:

- Pokud chcete bábovku učinit ještě šťavnatější, po upečení ji můžete ještě teplou potřít dalším likérem.
- Pro různorodost chutí můžete do těsta přidat na kousky nakrájené ovoce, jako jsou jablka nebo hrušky, nebo ořechy.
- Pokud máte rádi výraznější likérovou chuť, můžete do těsta přidat více likéru, ale pamatujte na to, že těsto by mělo zůstat dostatečně husté.
- Pro zajímavější texturu můžete do těsta vmíchat hrst čokoládových kapek nebo sušeného ovoce.
- Bábovku lze skvěle kombinovat s ovocnými sorbety nebo vanilkovou zmrzlinou.