Bábovka kominíček recept


Bábovka kominíček recept.

Ingredience:
- 4 vejce
- 1 a 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku vody
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Recept:
1. V míse si vyšlehejte vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny.
2. Postupně přilévejte olej a vodu, neustále míchejte.
3. Do směsi prosejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně zamíchejte, aby v těstě nebyly hrudky.
4. Z poloviny těsta odeberte a smíchejte ho s kakem, abyste získali tmavé těsto.
5. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
6. Do formy střídavě nalévejte světlé a tmavé těsto, aby vznikl mramorový efekt.
7. Pečte ve předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Před vytažením zkontrolujte špejlí, zda je bábovka upečená.
8. Nechte chvíli vychladnout ve formě, poté vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:
- Pro zvýraznění chuti můžete do těsta přidat kůru z jednoho citronu.
- Pokud chcete, aby byla bábovka vláčnější, můžete místo vody použít mléko.
- Pro ještě zajímavější efekt můžete tmavé těsto ochutit rumem nebo přidat oříšky.
- Bábovku můžete po upečení pocukrovat moučkovým cukrem nebo politá čokoládovou polevou pro atraktivnější vzhled.