Babiččiny halušky recept.
Recept na babiččiny halušky je klasickým příkladem tradiční české kuchyně. Připravit si je můžete snadno a rychle pomocí následujících ingrediencí a postupu.
Ingredience:
- brambory
- mouka
- vejce
- sůl
- slanina
- cibule
Recept:
Nejprve si oloupejte a nastrouhejte brambory. Přidejte k nim mouku, vejce a trochu soli a vypracujte těsto, které by nemělo být příliš řídké ani příliš tuhé. Mezitím si na pánvi opečte nadrobno nakrájenou slaninu dozlatova. Vyjměte slaninu a na zbývajícím tuku zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli.
V hrnci s vařící osolenou vodou vytvářejte z těsta malé kousky a pomocí naběračky nebo speciálního nástroje na halušky je vkládejte do vody. Jakmile halušky vyplavou na povrch, jsou hotové. Vyjměte je šťouradlem nebo cedníkem a smíchejte s opečenou slaninou a cibulkou.
Tipy:
- Pokud máte rádi syrové halušky, můžete do hotových halušek zamíchat nastrouhaný sýr, který se krásně rozpustí.
- Pro zvýšení chuti můžete přidat do těsta trochu majoránky nebo černého pepře.
- Halušky jsou výborné i jako příloha k masovým jídlům, zejména k dušenému hovězímu nebo vepřovému masu.
Tento jednoduchý recept na halušky si jistě zamilujete a vaše kuchyně se zaplní vůněmi pravé domácí české kuchyně.