Babiččina pudinková buchta recept


Babiččina pudinková buchta recept.

Ingredience pro Babiččinu pudinkovou buchtu:

Pro těsto:
- 250g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 150g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 100ml oleje
- 100ml mléka

Pro pudinkovou náplň:
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 500ml mléka
- 2 lžíce cukru

Recept:

1. Ve větší míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva. Přidejte cukr, vanilkový cukr, vejce, olej a mléko. Vše důkladně promíchejte elektrickým šlehačem na hladké těsto.
2. Připravte si pudink podle návodu na obalu, ale použijte pouze 500ml mléka pro hustší konzistenci. Do hotového teplého pudinku vmíchejte 2 lžíce cukru pro sladší chuť.
3. Těsto vylejte do vymazané a moukou vysypané formy. Na těsto rovnoměrně rozprostřete pudink. Pudink se během pečení propadne do těsta, vytvoří se tak krásná pudinková vrstva uvnitř buchty.
4. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Před vyjmutím z trouby proveďte zkoušku špejlí.
5. Nechte buchtu vychladnout před podáváním.

Tipy:

- Pro zajímavější chuť můžete do pudinku přidat kůru z bio citronu nebo lžíci rumu.
- Povrch buchty můžete před podáváním pocukrovat moučkovým cukrem nebo polit čokoládovou polevou.
- Pokud máte rádi ovoce, můžete do těsta přidat kousky čerstvého ovoce, například jablka nebo hrušky, které buchtě dodají svěžest a šťavnatost.
- Pro ještě vláčnější těsto můžete část mléka nahradit zakysanou smetanou.

Příprava této babiččiny pudinkové buchty je jednoduchá a výsledek stojí za to. Užijte si její skvělou chuť!