Arašídové hvězdičky recept


Arašídové hvězdičky jsou sladké cukroví, které během svátků přináší radost nejen díky své chuti, ale i půvabnému tvaru. Zde je přehled ingrediencí a postup, jak je připravit, spolu s několika užitečnými tipy.
Ingredience:

200 g hladké mouky
100 g mletých arašídů
150 g másla
100 g cukru moučka
1 vejce
špetka soli
arašídové máslo pro náplň
moučkový cukr na posypání

Recept:
Začněte tím, že ve velké míse smícháte mleté arašídy, mouku a špetku soli. V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem moučka do hladka a přidejte vejce, dokud se vše nespojí. Poté postupně přidávejte suchou směs do té vlhké a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce odpočinout alespoň hodinu.
Po vyjmutí těsta z chladničky ho rozválejte na pomoučněný povrch na tloušťku asi 3 mm. Vykrájejte hvězdičky pomocí formičky. Do středu každé hvězdičky dejte trochu arašídového másla. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10-12 minut nebo dokud nejsou zlatavé.
Tipy:

Aby byly hvězdičky krásně křehké, nepřidávejte do těsta příliš mnoho arašídového másla, stačí opravdu malá lžička do středu každé hvězdičky.
Po upečení nechte hvězdičky chvíli vychladnout na plechu, než je přesunete na mřížku, aby dokonale vychladly.
Pro extra sladkost můžete hotové hvězdičky posypat moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!