Arašídové houstičky recept


Arašídové houstičky recept.

Ingredience potřebné pro přípravu arašídových houstiček zahrnují mouku, arašídové máslo, cukr, vejce, máslo, prášek do pečiva a trochu soli.

Pro přípravu těsta nejdříve smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. V jiné misce vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte vejce a arašídové máslo a dobře promíchejte. Postupně přidávejte směs suchých ingrediencí a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto nechte chvíli odpočinout v chladu.

Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Z těsta vytvarujte malé kuličky, které položte na plech vyložený pečicím papírem. Houstičky mírně přitlačte dlaní, aby se rozplacly. Pečte 10-15 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.

Tipy pro lepší výsledky: Přidání trochy vanilkového extraktu do těsta může zvýraznit chuť arašídového másla. Houstičky je možné posypat drobně sekanými arašídy pro extra křupavost. Pokud máte rádi hořčejší chuť, můžete použít neslazené arašídové máslo a zvýšit množství cukru v receptu.