Arašídové cukroví recept.
Ingredience na arašídové cukroví:
máslo 200 g
moučkový cukr 150 g
vanilkový cukr 1 balíček
sůl špetka
vejce 1 ks
hladká mouka 300 g
prášek do pečiva 1 lžička
arašídy solené 200 g
Recept na arašídové cukroví:
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Ve velké míse smícháme změklé máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Směs vyšleháme do pěny. Přidáme vejce a opět dobře promícháme. Ve vedlejší misce smícháme mouku s práškem do pečiva a postupně ji přidáváme do směsi s máslem. Nakonec přidáme nasekané arašídy. Těsto dobře propracujeme. Těsto necháme v chladničce odpočívat asi 30 minut. Po vyjmutí těsto vyválíme na pomoučněné pracovní ploše na placku o tloušťce asi 5 mm. Vykrájíme různé tvary a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 8–10 minut nebo dokud cukroví nezačne zlátnout.
Tipy pro výrobu arašídového cukroví:
1. Použijte kvalitní máslo pro lepší chuť cukroví.
2. Těsto můžete před pečením posypat trochou moučkového cukru nebo drobně nasekanými arašídy pro extra arašídovou chuť.
3. Aby bylo cukroví křehké, nepracujte s těstem příliš dlouho.
4. Po upečení nechte cukroví chvíli vychladnout na plechu, aby zpevnilo, a teprve poté je přendávejte na mřížku k úplnému vychladnutí.