Arancini - risottové koule s ricottou recept


Arancini - risottové koule s ricottou recept.

Arancini, neboli smažené risottové koule plněné ricottou, jsou tradičním sicilským jídlem. Tyto chutné kuličky jsou skvělé jako předkrm nebo jako hlavní jídlo.

Ingredience:
- 2 šálky vařeného risotta (chlazeného)
- 1 šálek ricotty
- 1/2 šálku nastrouhaného parmazánu
- 1 šálek strouhanky
- 2 velká vejce
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Olej pro smažení
- 1 šálek marinárové omáčky pro podávání

Recept:
1. Ve velké míse smíchejte chlazené risotto, ricottu a parmazán. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Důkladně promíchejte.
2. Vejce rozklepněte do malé misky a lehce je rozšlehejte. Strouhanku dejte do jiné misky.
3. Z risottové směsi tvarujte koule velikosti golfu. Každou kouli nejprve obalte ve vejcích a poté ve strouhance.
4. V hluboké pánvi nebo fritéze rozehřejte dostatek oleje na středně vysokou teplotu. Smažte arancini po několika kusech, dokud nejsou ze všech stran zlatavě hnědé. To obvykle trvá 2-3 minuty.
5. Hotové arancini vyjměte a nechte okapat na papírových ručnících.
6. Podávejte teplé s marinárovou omáčkou na straně.

Tipy:
- Pro extra křupavou vnější vrstvu můžete do strouhanky přidat trochu parmazánu.
- Aby se arancini nerozpadly při smažení, ujistěte se, že jsou dobře obalené ve strouhance.
- Arancini jsou skvělý způsob, jak zužitkovat zbylé risotto.
- Pro variaci můžete dovnitř kouliček přidat kousek mozzarelly nebo vaší oblíbené sušené šunky.

Arancini jsou vynikající křupavé zvenku a krémové uvnitř, a díky tomu se staly oblíbenou pochoutkou po celém světě. Experimentujte s různými náplněmi a najděte svou oblíbenou kombinaci.