Ananasovo-kokosový chlebíček recept


Ananasovo-kokosový chlebíček recept.

Pro přípravu ananasovo-kokosového chlebíčku budete potřebovat následující ingredience:

- 1 a 1/2 šálku mouky
- 1/2 šálku cukru
- 1/2 šálku strouhaného kokosu
- 1/2 šálku rostlinného oleje
- 1 šálek konzervovaného ananasu v šťávě, nasekaného a šťáva zachycená
- 2 velké vejce
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli

Recept na přípravu ananasovo-kokosového chlebíčku:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a vymažte máslem formu na chlebíček.
2. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
3. Ve větší míse smíchejte cukr, olej, vejce a vanilkový extrakt do hladka.
4. Přidejte do směsi s mokrými ingrediencemi suchou směs a míchejte, dokud nejsou právě spojeny.
5. Poté přidejte nasekaný ananas spolu s trochou ananasové šťávy a strouhaný kokos. Směs míchejte, dokud nebude rovnoměrně rozložena.
6. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 60 minut, než bude chlebíček zlatý a špejle vložená do středu vyjde čistá.
7. Nechte chlebíček vychladit v formě na 10 minut, poté jej vyklopte a nechte úplně vychladnout na mřížce.

Tipy pro dokonalý ananasovo-kokosový chlebíček:

- Použijte kvalitní konzervovaný ananas v šťávě pro nejlepší chuť a vlhkost.
- Pro intenzivnější kokosovou chuť můžete přidat do těsta lžíci kokosového oleje.
- Chcete-li přidat trochu křupavosti, posypte povrch chlebíčku před pečením trochou strouhaného kokosu.
- Chlebíček můžete podávat samotný, nebo s máslom či krémem na šlehání pro bohatší zážitek.
- Skladujte chlebíček v uzavřené nádobě, aby si udržel svou vlhkost.