Ananasovo-kokosové řezy recept


Ananasovo-kokosové řezy recept.

Ananasovo-kokosové řezy jsou sladkým a osvěžujícím dezertem, který kombinuje tropické chutě ananasu a kokosu. Ideální pro letní oslavy nebo jako pohostinnost pro přátele a rodinu. Níže naleznete ingredience, postup přípravy a užitečné tipy.

Ingredience:
- 200 g moučkového cukru
- 200 g hladké mouky
- 1 balení prášku do pečiva
- 4 vejce
- 120 ml oleje
- 120 ml mléka
- 200 g strouhaného kokosu
- 1 malý konzervovaný ananas (nebo čerstvý, pokud máte k dispozici)
- 1 balení vanilkového cukru

Krém:
- 250 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu (nepovinné)
- 200 ml kokosového mléka

Na ozdobu:
- Strouhaný kokos nebo plátky ananasu

Postup přípravy:

1. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšlehejte do pěny. Postupně přidávejte olej a mléko.
2. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a přidejte do směsi spolu se strouhaným kokosem. Důkladně promíchejte.
3. Ananas nakrájejte na malé kousky a vmíchejte do těsta.
4. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte v předehřáté troubě na 180°C přibližně 35 minut nebo dokud není řez pevný a zlatavý.
5. Připravte si krém: máslo vyšlehejte s cukrem a postupně přidávejte kokosové mléko a rum (je-li použit). Vzniklým krémem potřete vychladlý koláč.
6. Ozdobte strouhaným kokosem nebo plátky ananasu dle vlastního výběru.

Tipy:
- Pokud používáte čerstvý ananas, ujistěte se, že je dobře očištěn a středový tvrdý díl je odstraněn.
- Pro intenzivnější kokosovou chuť použijte v těstě místo mléka kokosové mléko.
- Pokud máte raději méně sladké dezerty, můžete snížit množství cukru v těstě i v krému.
- Pro extra vlhkost můžete přidat do těsta trochu ananasového džusu.