Ananasové řezy s kokosem recept


Ananasové řezy s kokosem recept.

Ananasové řezy s kokosem jsou sladká a osvěžující pochoutka, která kombinuje tropickou chuť ananasu s bohatým aroma kokosu. Recept je jednoduchý a výsledek stojí za to.

**Ingredience**
- 200 g hladké mouky
- 50 g strouhaného kokosu
- 100 g cukru
- 1 balení vanilkového cukru
- 125 g másla
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 konzervu ananasu v kusech
- 100 g moučkového cukru (na polevu)
- 2 lžíce citronové šťávy (na polevu)

**Postup**

1. Předehřejte troubu na 180°C. Vyložte pekáč pečicím papírem.
2. V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva, přidejte strouhaný kokos, cukr, vanilkový cukr a promíchejte.
3. Přidejte rozpuštěné máslo a vejce, dobře promíchejte do hladkého těsta.
4. Těsto rovnoměrně rozetřete do připraveného pekáče.
5. Ananasové kousky rovnoměrně rozložte na těsto.
6. Pečte v předehřáté troubě asi 25 až 30 minut, dokud nejsou okraje zlatavé a střed je pevný.
7. Nechte koláč chvíli vychladnout, pak ho vyjměte z formy.
8. Na polevu smíchejte moučkový cukr s citronovou šťávou, dokud nevznikne hladká směs. Polevu rozetřete po vychladlém koláči.
9. Před podáváním posypte lehce strouhaným kokosem.

**Tipy**
- Pro intenzivnější kokosovou chuť můžete přidat do těsta více strouhaného kokosu.
- Pokud máte raději čerstvý ananas, můžete konzervovaný ananas nahradit stejným množstvím čerstvě nakrájeného ananasu.
- Koláč je nejlepší podávat vychlazený, ideálně po několika hodinách v lednici, kdy se chutě krásně spojí a koláč se lépe krájí.
- Pro extra dekoraci a chuť můžete použít na ozdobu kousky čerstvého ananasu nebo celé kokosové vločky.

Tento ananasový koláč s kokosem je vynikající volbou pro letní oslavy nebo jako sladké potěšení k odpolední kávě. Jeho tropická chuť přenese vaše chuťové buňky přímo na pláž.