Ananasová bábovka recept.
Ingredience:
- 250 g másla nebo margarínu
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 350 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 1 konzerva ananasu v kusech
Recept:
Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 °C a formu na bábovku vymažte a vysypte moukou. V misce smíchejte máklo nebo margarín s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté postupně přidávejte vejce, po jednom, a dobře promíchejte. Přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou šťávu a kůru a vše dobře zamíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Dále scedíte ananas z konzervy a kousky ananasu vmíchejte do těsta. Těsto vylijte do připravené formy na bábovku a pečte v předehřáté troubě přibližně 60 minut. Pečení vždy ověřte pomocí špejle – bábovka je hotová, když po zapíchnutí do těsta na špejli nezůstávají žádné stopy těsta.
Po upečení nechte bábovku chvilku odpočinout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
- Pro extra aroma můžete do těsta přidat lžíci rumu nebo trochu mletého skořice.
- Pokud chcete, aby byla bábovka vláčnější, můžete přidat do těsta trochu mléka.
- Pro dekorativní efekt můžete bábovku po upečení pocukrovat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou.
- Ananasovou bábovku můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro ještě lepší chuťový zážitek.