Amolety v pudinku recept


Amolety v pudinku recept.

Amolety v pudinku jsou lahodným a originálním dezertem, který kombinuje jemnost amolet (jemnější verze omelet) s bohatou chutí pudinku. Tento recept je skvělým způsobem, jak překvapit vaše blízké neobvyklým spojením.

- Ingredience

Pro amolety:
- 4 vejce
- 2 lžíce mléka
- špetka soli
- 1 lžíce másla

Pro pudink:
- 500 ml mléka
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce kakaového prášku
- 2 lžíce kukuřičného škrobu

- Recept

1. Začneme přípravou pudinku. V malém hrnci smícháme kukuřičný škrob, cukr a kakaový prášek. Postupně přiléváme mléko za stálého míchání, aby se předešlo vzniku hrudek.
2. Směs postavíme na střední plamen a vaříme za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Jakmile pudink dosáhne požadované konzistence, odstavíme ho z ohně a necháme chvíli vychladnout.
3. Pro amolety rozšleháme vejce s mlékem a špetkou soli do hladka. Na pánvi rozpustíme máslo a nalijeme na ni část směsi, abychom vytvořili tenkou omeletu. Opečeme z obou stran dozlatova a postup opakujeme, dokud nevyužijeme veškerou směs.
4. Hotové amolety necháme chvíli odpočinout, poté je pečlivě srolujeme a nakrájíme na menší kousky.
5. V misce nebo sklenici vrstvíme pudink a kousky amolet. Vrch můžeme ozdobit šlehačkou nebo ovocem dle vaší chuti.

- Tipy

- Pro lehkou a vzdušnou texturu amoletů je důležité vejce důkladně rozšlehat.
- Při vaření pudinku je klíčové směs stále míchat, abyste předešli připálení na dně hrnce.
- Experimentujte s příchutěmi pudinku, můžete použít vanilku, jahodu nebo jakoukoliv jinou příchuť, která vám chutná.
- Amolety můžete připravit i ve slané verzi, například s bylinkami nebo jemně nakrájenou zeleninou pro lehký oběd nebo večeři.
- Tento dezert je nejlepší podávat ihned po přípravě, aby amolety zůstaly jemné a pudink krémový.