Americká pizza recept


Americká pizza recept.

Ingredience potřebné pro přípravu americké pizzy:

Těsto
- mouka 500 g
- teplá voda 300 ml
- suché droždí 7 g
- sůl 1 lžička
- cukr 1 lžička
- olivový olej 2 lžíce

Omáčka
- rajčatový protlak 200 g
- česnek 2 stroužky
- bazalka 1 lžička sušená
- oregano 1 lžička sušené
- sůl a čerstvě mletý černý pepř

Náplň
- mozzarella 200 g
- salám pepperoni 100 g
- olivy 50 g
- čerstvé houby 100 g
- cibule 1 malá
- zelená paprika 1 malá
- další oblíbené ingredience dle chuti

Recept na přípravu americké pizzy:

Začneme přípravou těsta. Do velké mísy prosejeme mouku a smícháme ji s droždím. Přidáme sůl, cukr a promícháme. Uprostřed mouky uděláme důlek, do kterého nalijeme teplou vodu a olivový olej. Mícháme rukama nebo lžící, dokud se těsto nezačne spojovat a pak ho vyklopíme na pomoučněný povrch. Hněteme asi 10 minut, dokud není těsto hladké a pružné. Těsto pak necháme kynout ve vyhřáté a lehce pomoučněné míse pod čistým utěrkem na teplém místě asi hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Příprava omáčky je jednoduchá. Rajčatový protlak smícháme s prolisovaným česnekem, bazalkou, oregánem a osolíme a opepříme dle chuti. Omáčka by měla být poměrně hustá, ale pokud je příliš suchá, můžete přidat trochu vody.

Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučněném povrchu na požadovanou tloušťku a velikost. Přeneseme ho na plech vyložený pečicím papírem.

Na těsto rovnoměrně rozetřeme omáčku. Na omáčku naskládáme plátky mozzarelly, pepperoni, nakrájené olivy, plátky houbové, tenké kroužky cibule a plátky zelené papriky.

Pizzu pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 15-20 minut, nebo dokud není těsto zlatavě křupavé a sýr nádherně rozpuštěný.

Tipy pro dokonalou americkou pizzu:
- Před pečením můžete okraje těsta potřít olivovým olejem, aby byly křupavější.
- Klíčem k úspěchu je dobře rozpálená trouba, takže nezapomeňte ji včas zapnout.
- Nebojte se experimentovat s náplněmi, americká pizza je známá svojí bohatou a rozmanitou náplní.