Americká kukuřičná polévka recept


Americká kukuřičná polévka recept.

Americká kukuřičná polévka je vynikající a výživná volba, která se hodí jak na oběd, tak i večeři. Tento recept je jednoduchý a výsledkem je krémová, lákavá polévka plná chuti.

Ingredience:
- 1 lžíce másla
- 1 středně velká cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 400 g mražené nebo čerstvé kukuřice
- 2 brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 litr zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka nebo pažitka pro ozdobu

Recept:
1. V kastrolu na středním ohni rozehřejte máslo. Přidejte cibuli a česnek, osmažte do změknutí, přibližně 2 až 3 minuty.
2. Přidáte kukuřici a brambory, promíchejte a nechte vařit další 2 minuty.
3. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Po dosažení varu snižte teplotu a vařte, dokud nejsou brambory měkké, přibližně 15 až 20 minut.
4. Polovinu polévky přendejte do mixéru a rozmixujte na hladký krém. Tento krok dodá polévce krémovou konzistenci, ale zároveň v ní zůstanou kousky pro chuť a texturu.
5. Vraťte rozmixovanou polévku zpět do kastrolu, přidejte smetanu a promíchejte. Ohřívejte, dokud polévka není dostatečně teplá, ale nevařte.
6. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
7. Před podáváním ozdobte petrželkou nebo pažitkou.

Tipy:
- Pro lehčí verzi polévky můžete použít místo smetany ke šlehání polotučné mléko nebo dokonce rostlinnou alternativu.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte do polévky trochu chilli papričky nebo kapku tabasco omáčky pro extra šťávu.
- Tato polévka je vynikající s čerstvě upečeným chlebem nebo opečenými krutony.
- Pokud máte čerstvou kukuřici, neváhejte ji použít místo mražené. Díky tomu bude polévka ještě chutnější.
- Pro zvýšení nutriční hodnoty můžete do polévky přidat také nakrájenou mrkev nebo celer.

Tato americká kukuřičná polévka je skvělým příkladem jednoduchého, ale bohatého a uspokojujícího jídla, které potěší každého milovníka dobrého jídla.