Aleniny řezy recept.
Ingredience:
Těsto:
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 200 ml oleje
- 200 ml vody
- 400 g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
Krém:
- 1 balení vanilkového pudinku
- 500 ml mléka
- 3 lžíce cukru
- 200 g másla
Poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 50 g másla
Recept:
1. Začneme přípravou těsta. Ve velké míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Postupně přiléváme olej a vodu a šleháme dále.
2. V jiné misce smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Suchou směs postupně přidáváme do tekuté směsi a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
3. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
4. Mezitím si připravíme krém. Pudink uvaříme podle návodu na obalu, ale použijeme o něco méně mléka, aby byl krém hustší. Do horkého pudinku vmícháme cukr a máslo a necháme vychladnout.
5. Vychladlý korpus potřeme pudinkovým krémem.
6. Pro polevu rozpustíme ve vodní lázni čokoládu s máslem a hotovou polevou přelijeme krém na korpusu.
7. Necháme ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.
Tipy:
- Při pečení korpusu doporučuji použít pečicí papír, usnadní to vyjmutí z formy.
- Pro ještě lahodnější chuť můžete do krému přidat lžíci rumu.
- Pokud máte rádi ovoce, můžete na krém před polevou rozložit plátky banánů nebo jahody.
- Před podáváním můžete koláč posypat moučkovým cukrem nebo kokosem pro dekorativní efekt.